23.07.2024

Хиляди хора правят тази грешка с лимона всяка сутрин – не я правете и вие!

1 min read

Хиляди хора правят тази грешка с лимона всяка сутрин – не я правете и вие!

Водата с лимон е невероятно освежаваща, възстановяваща, да не говорим за факта, че дава огромен тласък на метаболизма ви!

Лимонът е пълен с ползи за здравето и е особено чудесен източник на витамин С. Една чаша пресен лимонов сок осигурява 187% от препоръчителната дневна доза от този витамин, а също така предлага здравословни порции калий, магнезий и мед.

Има обаче една често срещана грешка , която повечето хора правят, когато се наслаждават на чаша вода с лимон . Те не осъзнават, че лимоновата кора е една от най-питателните части на целия плод.

лимонова кора

Да приемем, че нормалната ви рутина е да изстискате лимонов сок в чаша или бутилка сутрин, след което да добавите малко вода. Много съжаляваме, но трябва да ви съобщим, че всъщност вие приготвяте лимонадата по грешен начин.

вода с лимон

РЕЦЕПТА ЗА ИДЕАЛНА ВОДА С ЛИМОН:

Извадете няколко пресни, за предпочитане органични лимона. Нарежете ги както искате. Изстискайте няколко парчета във водата, но не всички. Настържете малко от кората на тези парчета, които сте изцедили в напитката си.

Поставете останалите парчета в бутилката, чашата или друг съд. Напълнете го до горе с гореща или ледено студена вода, както желаете. Насладете се!

Здравните експерти казват, че лимонът помага за храносмилането. Освен това помага за по-доброто усвояване на хранителните вещества и позволява на тялото ви да извлече максимума от храната по време на храносмилането.

Приготвяйки лимона по правилния начин, вие ще използвате максимално всичките му ползи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.