• Home
  • Фандъкова го обяви: Положението е сериозно, иде голям локдаун

Фандъкова го обяви: Положението е сериозно, иде голям локдаун

Има сериозен ръст на заболели деца, настанени за лечение в столичните болници. Положението е сериозно, ситуацията е чувствителна. Ще се вземе решение и ще го обявим. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща със здравния министър и шефовете на болнични заведение във връзка със скока на болните у нас.

Според Фандъкова до края на седмицата ще се реши кои мерки да бъдат затегнати.

Срещата при министъра продължава и в момента. Ситуацията е усложнена, доста тревожна, обсъждат се допълнителни мерки, които трябва да бъдат въведени до края на тази седмица. На въпрос на „Монитор“ дали ще бъдат затворени молове и фитнеси, кметът на София заяви, че се обсъждат различни мерки.

Ще вземем решение и след това ще ви уведомим. От днес столичните болници трябва да увеличат леглата за пациенти с COVID-19 с нови 20%. Това включва както интензивните легла, така и тези за пациенти без усложнения на COVID.

Вероятно ще се затворят моловете, ресторантите, училищата, детските градини, фитнесите и всички културни мероприятия в София и София-област, допълни началникът на СРЗИ Данчо Пенчев.

Мярката ще бъде предложена на софийския щаб след среща в Министерство на здравеопазването. Очаква се, ако бъде приета, да влезе в сила до края на седмицата.

Leave A Comment