• Home
  • Ето как да размразите месо само за 5 минути без микровълнова? Всяка домакиня трябва да знае този трик

Ето как да размразите месо само за 5 минути без микровълнова? Всяка домакиня трябва да знае този трик

Ето как да размразите месо само за 5 минути без микровълнова? Всяка домакиня трябва да знае този трик

Ако не сте фенове на микровълновите печки, има начин да размразите месото си без да използвате този уред, сочен от мнозина за доста, доста вреден.

За да постигнете бързо и много лесно размразяване, ви трябват първо две тенджери.

 

Едната се поставя с дъното нагоре, върху нея се поставя замразеното месо.

Отгоре се поставя другата тенджера, пълна с гореща вода от чешмата.

За останалото благодарете на топлопроводимостта на метала.

 

Ето как става нагледно:

Video Playback Not Supported 

 

 

Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.

Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова фурна, тъй като при този начин на размразяване се губят ценни хранителни вещества. При готвене такова месо ще изгуби съвсем вкуса си, както и привлекателния си външен вид.

Най-добре е да размразявате месото, като го преместите от фризера в хладилник. Замразеното месо трябва да се сложи в тенджера или в голяма купа и да се покрие с мокро парче плат.

Това е необходимо, за да се разтопят ледените кристали по-бавно, част от образувалата се влага успява да се поеме от мускулните влакна.

В резултат на този процес те набъбват и в голяма степен възстановяват свойствата си – така месото ще бъде с качеството на охладено, а не на замразено месо.
Размразяване на мес

По такъв начин месото ще се размрази за около десет-дванадесет часа. Това ще отнеме доста време, но месото ще бъде много по-крехко и вкусно, ако е размразено по тази технология.

Ако замразеното месо трябва да се размрази възможно най-бързо, то може да бъде оставено на стайна температура, за да се размрази за около три-четири часа.

Не е добре месото да се размразява в много топло помещение, както и да се накисва в гореща вода. Ако то престои във вода, голяма част от полезните му вещества ще преминат във водата.

Размразеното месо трябва да бъде добре измито, докато не е нарязано. Едва след измиването месото се нарязва. Месото се реже с остър нож, за да се предотврати загубата на голямо количество сок.

Ако обаче месото предварително е почистено и обработено, а след това е замразено, можете направо да го сложите да се вари в тенджерата, ако ви е необходимо сварено. Ако ще го печете или ще приготвяте ястия с него, по-добре е да изчакате да се размрази.

Leave A Comment