• Home
  • Ето как да приспим мушкатото наесен и да го приготвим за зимуване – ключът към красотата и изобилния цъфтеж през пролетта и лятото!

Ето как да приспим мушкатото наесен и да го приготвим за зимуване – ключът към красотата и изобилния цъфтеж през пролетта и лятото!

Ето как да приспим мушкатото наесен и да го приготвим за зимуване - ключът към красотата и изобилния цъфтеж през пролетта и лятото!

Подготовката на мушкатото за зимата е важен етап от живота на растението. Много е важно да се подрязва правилно. Тази процедура ще помогне на мушкатото да си почине и да натрупа жизнена енергия, така че през пролетта отново да зарадва с изобилие от листа и красив цъфтеж.

Резитбата на мушкатото се препоръчва да се извършва с градинска ножица, чиито остриета са третирани с фитоспорин на прах. Не можете да използвате ножици за резитба, тъй като те силно прищипват ствола, което може да доведе до скорошно изсъхване. Подрязването е необходимо, след като почвата в саксията е изсъхнала напълно.

мушкато подрязване

Разрезът също трябва да се третира с фитоспорин, който ще предпази растението от бактерии и гъбички.

третиране мушкато

След като подрежете растението, внимателно го извадете от саксията, отстранете пръстта от корените и подрежете кореновата система.

Подрязаните мушката могат да прекарат есента и зимата в малка саксия, пълна със субстрат, състоящ се от 1 част горски торф, 1 част почва и 1/3 част зеолит или перлит.

субстрат мушкато

За да може мушкатото да развие силна и здрава коренова система, почвата трябва да се третира с вода с добавяне на 1 чаена лъжичка микориза и 1/2 чаена лъжичка вермикомпост.

Преди засаждане в земята, кореновата система на подрязаното мушкато също трябва да се накисне в този разтвор.

мушкато зимуване

Следващото поливане на растението ще трябва да се извърши само след като почвата в саксията е напълно суха.

поливане мушкато зима

Не пренебрегвайте горните правила за подготовка на мушкатото за подрязване, за да се насладите на красотата на това красиво цвете през пролетта:

мушкато грижи есен

Leave A Comment