• Home
  • Доктор разкъса оковите, унищожи Бенатова: Къде се скрихте?

Доктор разкъса оковите, унищожи Бенатова: Къде се скрихте?

https://sosnovini.eu/wp-content/uploads/2020/11/Image_9143062_308_0.jpg

Младият лекар от ВМА д-р Габриел Димитров, който нашумя в мрежата, громейки мангъровците, на канала си „Честен рептил“, сега разбива твърденията на журналистката Миролюба Бенатова за коронавируса и сериозността на пандемията.

„Миролюба Бенатова в интервюто си с ген. Мутафчийски успя да посее съмнение в адекватното противоепидемично поведение и раздели обществото на две. Колко добре остаря интервюто ѝ и как изглежда то през погледа на COVID-19 пандемията през месец ноември в България?

Този път отговорите на въпросите ѝ са дадени от мен. Пишете долу в коментарите, ще се радвам да видя вашето мнение относно интервюто между Бенатова и проф. Мутафчийски.

Абонирайте се, харесайте видеото и споделете с приятели, ако искате да чувате повече от мен. Благодаря ви за подкрепата! Само науката ще ни спаси“, призовава той в анотацията към клипа си.

Ето кратко резюме:

„Изкарах ковид както се очакваше от млад човек. Всеки ден чувам за болни близки, за близки, които не просто са болни, но боледуват тежко. Всеки ден виждам публикации за умрели лекари, за умрели учители”, каза лекарят.

„На първо място сме в Европейския съюз по смъртност по глава от населението. Какво повече трябва да стане?”, попита той.

Наложените през май месец противоепидемични мерки ни наредиха в Топ 5 в Европа. По смъртност бяхме на четвърто място. Сега, след като посяхте семето на съмнението в адекватните противоепидемични мерки, има системни грешки и от хората, и от държавата, но вас ви няма, мълчите”, подчерта специалистът.

„Нито аз, нито вие определяме пика. Намираме се във втора вълна, която ще продължи да катери, ако хората продължават да не слушат тези, които разбират най-добре – експертите.

Медикът опроверга тезата на журналистката, че броят на заразените се увеличава с увеличаването на тестовете. „По-малкият брой тестове винаги водят до по-голям процент положителни. Пандемия има. Това, че смятате увеличаването на броя тестове за манипулативен инструмент, е въпрос на капацитет”, заяви д-р Димитров.

„Каквото и да кажа аз, колкото и да ви повторя да слушате експертите, каквито и да са фактите, вие пак ще вярвате на себе си, че определянето на пика е манипулативно. Как да реша вашия чисто интелектуален проблем?”, попита той.

„Всеки ден починалите са много, един живот е много, независимо от това, че ги подценявахте. Когато експертите показват с факти и данни, тогава има пик, следващия път ги послушайте”, посъветва я лекарят.

Вашата теория, тази на няколко телевизионни звезди, които вие представяхте за експерти, се провали с катастрофални последствия”, категоричен бе медикът.

„Сега осъзнавате ли, че посяхте семето на съмнението в адекватно поведение: Гложди ли ви съвестта? Наясно ли е, че и вас ще застигне, ако вече не е? Колкото държави сметнаха като вас, толкова и се отказаха внезапно от теорията, че по-бързото е по-добре, след като ги застигна обаче”.

„Т.нар. „пропуски и грешки” ни вкараха в Топ 5 на най-добре справилите се страни в ЕС. Но вие явно не се бяхте подготвили за това интервю. То събуди сериозни съмнения и раздели обществото на две. Чувствайте една голяма част от системните грешки, за които толкова много искате да говорите в това интервю. Всявате съмнения в адекватно противоепидемично поведение. Дадохте голяма трибуна на хора, които приличат на експерти, но всъщност са телевизионни звезди”, укори я д-р Димитров.

„Плюхте на труда на хората, които се занимават със справянето с тази бедствена ситуация”, гневи се медикът.

„Аз не си падам по вашия черен хумор, който застрашава моите близки”, посочи лекарят.

Припомняме, че през пролетта Бенатова опита да провокира и шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски в скандално интервю, което той прекрати с думите „Яко ще се мре”. Ще се извини ли журналистката за думите си, когато днес стотици невинни българи са покосявани от болестта.

Бенатова говори за различни видове мисирки и се оплаква от свободата на словото, а по-голяма мисирка от нея не може да се намери. Тя хвърли от кабинет на кабинет да провокира българските лекари, които с цената на живота си се борят за живота на хиляди българи.

Leave A Comment