• Home
  • Д-р Гайдурков ни даде силен коз срещу вируса: Пийте чай с конфитюр

Д-р Гайдурков ни даде силен коз срещу вируса: Пийте чай с конфитюр


Експертът по диетично хранене д-р Георги Гайдурков е ученик на Лидия Ковачева. Нутриционистът лекува само с промяна в начина на хранене. Д-р Георги Гайдурков е завършил медицина, специализирал е нутрициология. Завършил е и магистратура по психология. Работил е в неотложно звено и бъбречно отделение към МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца, и 12 години в Центъра по хемодиализа към МБАЛ „Св. Анна“ – София. За себе си казва: „Аз не съм лечител. Това, което практикувам, е строга научна медицина.“

В своя фейсбук профил д-р Гайдурков публикува обширен коментар, в който дава разяснения и съвети по отношение на коронавируса. „Минаха повече от осем месеца и никой не може да обясни какво върлува по планетата. Никой не седна да обясни откъде се взе този вирус, та така мори хората. 1978 г. – 5-и курс по медицина: К-вирус и симптоми – болка в главата, болки в ставите, кашлица, по-рядко поразяване на бели дробове и чревния тракт. 1978 г. – професори и академици знаят за К-вируса и са го изследвали. Интересното е, че след това 40 години НИКОЙ не е чувал за него. Защо?

От учебника по биология за седми клас знаем, че около нас и в нас има микросвят. Освен нас, толкова силни, има също толкова силен, но невидим микросвят. Този микросвят има собствена йерархия. Много години начело на този микросвят са били бактериите. Основно е имало бактериални инфекции. От известно време почти не се среща бактериална инфекция. Вече няма салмонелоза и дизентерия, а ротавирус. Ако имате конюнктивит, то той е все по-малко стрептококи, а повече аденовирус. Виждаме, че все по-малко бактерии има, но наизлязоха вирусите. Защо бактериите са все по-малко? Ами човекът измисли антибиотиците.

С лекарствата човекът се набърка в този микросвят. Човекът смачка бактериите, а те бяха най-силни в този микросвят. Като котките и мишките. Махнахме котките и излязоха мишките“, пише д-р Гайдурков.
„Най-силният вирус бе грип. Сега ние се отнасяме към грипа като към нищо си. Свикнали сме. А преди? Края на 70-те докторите с ужас посрещаха грипа. Навремето лекарите от поликлиниките, всеки един от тях, е ходил по над 20 адреса на ден при заразен от грип! Всяка поликлиника си имаше епидемиолог.

Всяка сутрин този епидемиолог обяснява на лекарите – ние нямаме и няма да имаме лекарство против грип, но имаме имунитет! Какво е имунитет: температура над 38,6 градуса! Само над тази температура организмът започва да произвежда интерферон! И за всеки човек той е различен спрямо неговия си организъм! Не може да бъде внесен отвън!“, коментира още лекарят.
„И още в началото на тези епидемии се вижда, че човек, който не е свалил насила температурата, на петия ден вече отива на работа излекуван! И винаги, ако поне един път си взел лекарство за бутане на температурата, се получавали усложнения от грипа!“. Докторът дава разяснения и как протича новата зараза.

„Това е дълга инфекция! Средният срок на инфекцията е от 14 до 30 дена! Това не са усложнения! Това е нормалната картина на протичане на инфекцията. При грипа 5 дена, а при К-вирус – от 14 до 30 дена, и това е нормално. Другата нормална клиника при К-вируса е вълнообразието – ден 39,5, ден 37,2, на следващия ден пак 39,5 и после пак 37,2. Казано по народному – ту умираш, ту се излекуваш. Тази вълна може да е различна при някои пациенти, но винаги я има“, разяснява специалистът.

„Как започва всичко? При всички са едни и същи симптомите – като при обикновен грип. И голямата част от пациентите по номенклатура са здрави! Заболяването спира. Организмът е победил. Обаче има една особеност! През това време ПИ-СИ-АР тестът става положителен! Когато клиниката е разгъната, то този тест може да е отрицателен. Защо? Ами вирусът се е спуснал дълбоко надолу, а тестът се взема от носоглътката. А когато човек оздравява, той започва да изхвърля този вирус и така този тест става положителен.

Какво се случва нататък? При повечето хора тези пет дена са достатъчни – гадно, лошо, поочукан, но всичко приключва. Ако инфекцията се развие, то се разгръща и цялата клиника. И вече всичко зависи докъде ще се спусне вирусът в тялото! В нашия организъм има от 2 до 5 кг бактерии. Това са нашите вътрешни жители, които се грижат за нашето здраве. 90% от имунитета на човек е в корема или стомаха.

 

Ако слабото място са дробовете, вирусът там отива. Ако е коремът, той се спуска в корема. Има случаи, където поразява ушите. Просто слабото място е там. И тук идва важният въпрос: какво правим? Сега ще напиша нещо, което повечето от вас няма да разберат. Пием чай с конфитюр! Както преди по време на грипа. Ползваме бабините тайни. Не се паникьосвайте! В никакъв случай! Когато се включи паниката, автоматично се изключва мозъкът“, съветва д-р Гайдурков.

Leave A Comment