22.06.2024

Бодигардът на Даяна проговори 20 години след катастрофата: Тя молеше за помощ!

1 min read
done

Макар отдавна вече да не е сред нас, личността на принцеса Даяна продължава живо да вълнува почитателите ѝ по цял свят.

Трагичният инцидент, който я отне от света преди повече от 20 години все още крие загадки, а теории на конспирацията от всякакъв род от време на време разбунват духовете.

Според официалната информация колата на Даяна, в която са били тогавашният й партньор Доди Ал-Файед и шофьорът Анри Пол, се е блъснала в един от стълбовете на тунела, в който са минали по време на ваканцията си в Париж на 31 август около полунощ.

Шофьорът и Доди останаха мъртви на място. Те бяха придружавани от бодигарда Тревър Рийс-Джоунс , който е единственият оцелял при катастрофата, докато Даяна почина четири часа по-късно в болница.

принцеса Даяна паметникМинути след инцидента, в полусъзнание на задната седалка с наранена глава и гръден кош, Даяна, според Джоунс, тихо се обадила на Доди да й помогне. И му е казала, че се нуждае от помощ.

На смъртния си одър тя е заснета от папараци, които следват линейките из Париж.

„Тя молеше Доди да й помогне“, разказва Тревър Рийс — Джоунс. Той самият се разминава със счупена ръка, но след това е изведен от болницата и пратен на домашно лечение.

Бившият бодигард на принцесата никога не е коментирал случилото се, досега. Рийс за първи път проговаря за последните думи на Даяна във фаталната нощ. Всъщност, неотдавна и един пенсиониран медик споделя, че принцесата е била в съзнание, объркана и дори е питала какво се е случило. Той я успокоил, че всичко ще бъде наред и вярвал, че ще се оправи. Но ситуацията се развила по-различно.

Около 1 часа сутринта вестта за инцидента стигнала до шотландския дворец чрез посланика на Франция. В Балморал, където били отседнали бившият съпруг на Даяна, Чарлз и майка му, кралица Елизабет II, всички изпаднали в шок. Чарлз бил информиран, че Даяна е претърпяла автомобилна катастрофа, но че е счупила само ръката си.

Около 3:30 сутринта репортерите съобщават, че принцесата е починала на операционната маса. Трагедията покруси целия свят, а случилото се след това остави следи върху монархията, които се усещат и днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.