23.07.2024

Българска туристка разказва: Почивка за двама в Гърция за 410 лева със закуска и вечеря

1 min read

Българска туристка разказва: Почивка за двама в Гърция за 410 лева със закуска и вечеря

https://sosnovini.eu/wp-content/uploads/2023/09/8cd11162db439e7d1e75ba15148648e4.jpg

Струва ви се, че почивката в чужбина задължително трябва да е скъпа? Всъщност има и бюджетни начини за пътуване и дори не е задължително, че с по-малко пари ще се лишавате.

От 365 Новини ви предлагаме разказа на българска туристка, която споделя своя опит в една от групите за пътешественици във Фейсбук. Тя признава, че заради ремонт в жилището не са имали никакви предвидени пари за почивка, но един ден решили, че все ще намерят начин поне за малко да пътуват и да се насладят на морето и плажа.

„Имаме двустаен апартамент и се наложи да събираме всичките си пари не за отпуска, а за ремонт, просто нямаше как да отлагаме повече. Така прекарахме едно кошмарно лято, в което се прескачахме един през друг в апартамента, ходехме на работа, а вечер се прибирахме изтощени и можехме да гледаме в една точка.

Накрая всичко приключи, но бяхме толкова уморени и изнервени от цялото преживяване, че дори не се радвахме ремонта. След един пореден скандал ей така от нищото със съпруга ми си казах, че почивка все пак ще има, незамисимо, че са ни останали малко пари.

Към този момент разполагахме общо със 700 лева и имахме седем останали дни от отпуската.

Реших, че ще потърся нещо бюджетно в България, но приятелка ми разказа, че това лято са били в Олимпиаки Акти. Това е малко селце в подножието на Олимп, с невероятни плажове и най-важното – без голяма блъсканица. Казах си, че това ще е нашето място. Ако търсите наистина бюджетен вариант, може да погледнете в някой от букинг сайтовете. Като цяло цените варират, но ние щяхме да пътуваме в началото на август, което си е активен сезон. Независимо от това има хотелчета, които в последния момент дават намаления и просто трябва да следите офертите.

Хотелът, който избрах, предлагаше и закуска, а офертата беше 270 лева за седем нощувки със закуска за двама души.

Прекрасно, нали?! Стаята беше съвсем прилична – спалня, с отделен кухненски бокс с малък хладилник, котлони и всичко необходимо за леко готвене. Имаше и собствен санитарен възел и дори малка тераска с изглед към вътрешна градина.

Пътят до самото селце от София траеше около три – четири часа с висенето на границата.

Важно уточнение – ако сте почитатели на шумните почивки, то Олимпиаки Акти не е за вас. Но пък ако сте двама изстрадали от ремонти като нас или пък компания с друго семейство с деца – това е точно вашето място. На плажа към самото селце има хора, но с кола може да стигнете до някое по-отдалечено място с огромна плажна ивица само за вас.

Вече бях споменала, че не разполагахме с много голям бюджет. В нашия случай вече имахме осигурена закуската, избрахме си страхотна таверна, в която вечеряхме. В селцето има много такива, а цените почти навсякъде са еднакви, като вечерята за един човек излиза около 5-7 евро. Разбира се, може и повече, колкото ви душа поиска, защото храната в Гърция е наистина невероятна.

И ако съвсем решите да пестите – селцето има няколко много приятни магазинчета, където цената за някои хранителни стоки е дори по-евтина, отколкото в България.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.