• Home
  • България на косъм от трагедия! Жандармерия спря над 30 коли от Русе, заканили се да…

България на косъм от трагедия! Жандармерия спря над 30 коли от Русе, заканили се да…

България на косъм от трагедия! Жандармерия спря над 30 коли от Русе, заканили се да…

Благодарение на предприети незабавни действия е предотвратено разрастването на конфликт на територията на Горна Оряховица.

Сигнал за организирано от две фамилии – едната от Горна Оряховица, а другата от Русе, мешере в кв. „Калтинец“ в гр. Горна Оряховица е получен днес по обяд в полицията, предаде „Фокус“.

Незабавно е уведомено ръководството на ОДМВР-Вeлико Търново.

 

Предприети са необходимите мерки и още преди входа на Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция.

В резултат на тези действия насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати изобщо да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

Над 150-ина пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи по ЗМВР.

Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също ще бъдат разпитани. В един от тях е намерен и иззет автомат.

Той е задържан за 24 часа. По случая е образувана преписка, с цел недопускане на нарушаване на обществения ред е организирано полицейско присъствие в проблемните квартали на Г. Оряховица до отпадане на необходимостта.

Leave A Comment