• Home
  • Ани Салич подпали социалните мрежи! Обърна се към политиците и запита Докога

Ани Салич подпали социалните мрежи! Обърна се към политиците и запита Докога

https://sosnovini.eu/wp-content/uploads/2021/02/Screenshot_4-17.png

Водещата на Нова телевизия Ани Салич избухна навръх Коледа в социалните мрежи. Повод за недоволството на журналистката се оказа „Българската Коледа“ и концертът, посветен на дарителската кампания.

Салич си припомня, за някои от случаите, на които е помогнала инициативата. В крайна сметка Салич се възмущава на политиците и задава въпроса „Докога“.

Ето какво написа още тя в личния си профил във фейсбук: „Гледам Българската Коледа и си спомням времената, когато милата д-р Кая Памукова в Трета Градска болница слагаше системи на малкото ми момченце, а аз тичах да чета новините на БТВ, защото такива бяха правилата… трябваше да съм на работа.

После колко пъти с малката Хана съм обикаляла Пирогов и съм чакала с часове пред ренгена… защото само там лекували травми на деца…

Спомням си , когато на първата Българска Коледа Слави Трифонов ме хвана за ръката и излязохме на сцената, за да събираме пари за болните деца.

Спомням си и малкия Георги от Люлин, за който закъсняхме и той почина от левкемия…

Все спомени, с които ще остарявам и ще се питам – Защо нашите политици продължават да молят за даренията на българина, който е с най-ниската заплата в Европейския съюз, за да лекува децата си?

Нима 30 години преход не Ви стигнаха, за да разберете, че без деца няма да Ви има и Вас?  30 години България чака Детската болница за децата на България и Вие не я давате без значение кои сте- леви или десни… Докога?““, написа тя.

Веднага под поста ѝ заваляха коментари на потребители. Припомняме обаче, че още в сряда преди празниците на заседанието на Министерски съвет беше решено да се подсигури необходимото финансиране от 20 млн. лева за 13-етажната страда на територията на УМБАЛ „Александровска“, за да бъде превърната в многопрофилна национална детска болница.

Leave A Comment