Не стигнах до чукчето, удрях стъклото с ръце


Кадър: Youtube, National Television Alsat M

17-годишната Зулейха Яшаровска, една от оцелелите след трагичния инцидент на магистрала “Струма”, при който загинаха 46 души, даде интервю за телевизия “Алсат”, в което разкри, че се е опитвала да счупи прозореца на автобуса с ръце.

На въпрос дали си спомня нещо, момичето отговаря, че повечето неща не ги помни, пише “Дарик”.

Тя разказва, че е стояла най-отзад в автобуса. Попитана как е успяла да се измъкне, Зулейха казва, че е спяла и се е събудила от викове и писъци.

“Исках да взема чукчето, за да счупя прозореца, но не успях и тогава опитах с ръка”, споделя момичето във видео, качено в youtube.com.

След това няма спомени, а когато дошла в съзнание, била на земята.

26-годишният Лулзим Сюлеймани, който е друг от 7-те оцелели, разказа по-рано през деня какви са спомените му от трагичния инцидент.

“Колелата на автобуса се спукаха и пожарът започна. Имаше много дим”, споделя той.

Сюлеймани разказва как е избягал, като е счупил една от прозорците на автобуса. “Като по филмите. Успях да избягам, вдигнах чука в автобуса, счупих прозореца и излязох. Пътувах с моята годеница и още 6 души“, разказва още той.

Припомняме, че в нощта на понеделник срещу вторник, при инцидент на АМ “Струма”, пътнически автобус се запали. 45 души загинаха, а седем бяха ранени. Те са настанени в “Пирогов”, без опасност за живота са.

24 ноември 2021 е обявен за ден на траур в памет на жертвите от АМ “Струма” и на деветте души, които загинаха в пожар в дома за възрастни хора в с. Рояк.

Предаде https://www.youtube.com/watch?v=R7ErzrCDAsU&ab_channel=NationalTelevisionAlsatMSource link

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *