• Home
  • Крадец нахлу в дома на дядо, но когато осъзна грешката си беше вече късно

Крадец нахлу в дома на дядо, но когато осъзна грешката си беше вече късно

[ad_1]

Този младеж е нахлул в къщата на 73 годишния пенсионер заплашвайки него и жена му с нож но не е знаел че възрастният мъж е боксьор, морски пехотинец и инструктор по ръкопашен бой.И вижте какво го е сполетяло.Едва ли повече ще посмее да направи подобно нещо занапред!

Накратко за морскта пехота в САЩ:

От самото си начало през 2001 година до наши дни, MCMAP е посветила десетки хиляди войници в тънкостите на невъоръжения бой, както и в техниките за употребата на хладни оръжия (пушки, щикове и т.н) или така наречените „weapons of opportunity“. За дори още по-важно от самата методология на боя се счита обаче развитието на характера и стратегическия начин на мислене на пехотинците. Особено високо се цени способността за проумяване на отговорността, свързана с лидерството, прилагането на силата и колективната работа. Изобщо не е случайно, че поради строгия подбор на кадрите, интензивното ниво на обучение и възможността за изключително бързо разполагане във всяка точка на света, именно морските пехотинци са един от важните инструменти в осъществяването на глобалната американска външна политика.

Морските пехотинци се запознават подробно със различни примери от военната практика, при които даден войник или генерал се е отличил с особено тактическо майсторство или находчивост. Често се правят и детайлни анализи и дискусии върху емблематични битки, които са останали във военна историята поради една или друга причина. Преподава се и предметът „Martial Culture Studies“, който е фокусиран върху изучаването на древните бойни общества като тези на спартанците, индианците апачи и африканските зулусите. Чрез разглеждането на тези войнствени култури, морските пехотинци са в състояние да усвоят фундаментални тактики и методи от миналото, които могат да бъдат успешно прилагани и по време на днешните военни операции. Сериозно внимание се обръща още върху психологическите дисциплини, разглеждащи проблемите на гъвкавото поведение, междуличностно насилие, ситуационното лидерство и кризисното вземане на решения.

[ad_2]

Source link

Leave A Comment