• Home
  • 30 000 умряха от грипна ваксина, а защо не я спряха?

30 000 умряха от грипна ваксина, а защо не я спряха?

Масовата ваксинация е решението. Да, във всички случаи ще има проблеми, но те ще бъдат решени. Това заяви пред Bulgaria ON AIR хематологът д-р Чавдар Ботев.

„Хората не сме същите и реакциите могат да бъдат различни през различните години. Например: 30 хил. починали от грипна ваксина, а 4 души от AstraZeneca. Трябва да се гледа съотношението полза – риск“, каза още д-р Ботев.

И подчерта, че у нас се създават ковид отделения, но има и хора с други заболявания, които ги е страх да отидат в болница, за да не се заразят.

„Болниците да бъдат с едно ковид отделение и да така да си живеем“, посочи още той.

Относно лечението на инфектираните със заразата, д-р Ботев бе категоричен, че кръвна плазма трябва да се прилага много по-рано.

„Да се прилага в обикновените, а не в интензивните отделения, под 14-ия ден от заболяването.

Най-доброто решение в борбата със смъртността е ранно преливане. А след седмия-осмия ден, когато се появи задух, трябва да е най-активното лечение“, заяви хематологът.

Д-р Ботев изрази съмнение, че коронавирусът е с лабораторен произход. „Това е като да се каже, че някой се е прострелял 13 пъти и да се говори за самоубийство. Тук става въпрос за политика, може да е биологично оръжие“, допусна гостът в студиото.

Относно ваксините медикът обясни, че подкрепя ваксината на AstraZeneca, но би се ваксинирал с тази на Johnson & Johnson.

Leave A Comment