28-годишният Иван си купи костюм за сватба, а го погребаха с него-Снимка

28-годишният Иван от Бели Извор е починал по време на работа в бившия АРЗ, Враца, предава BulNews. Трагедията е голяма, защото е мислел да предложи брак на прителката си.

28-годишният Иван А. е бил нает от фирма да реже на скрап старо метално хале на територията на бившия военен завод. Младият мъж е бил вдигнат с вишка на около 8 м. височина, където е трябвало да премахнат стар водосточен тръбопровод. С него е работил още един човек.

По неясни на този етап причини около 15.00 часа Иван А. паднал и загинал на място. Веднага били извикани спешни медици, но те само констатирали смъртта на работника. Близките на Иван все още не знаят дали той е имал трудов договор с фирмата и какво е търсел на вишката, след като досега е работил като професионален шофьор.

Пред пристигналите полицаи от дружеството, което го е било наело, изразили съжаление за трагичния случай, тъй като той  бил станал в уж първия му работен ден. Родителите му обаче категорично отричат това да е истина и твърдят, че синът им е бил нает от около 35-40 дни..

Очевидци разказали на почернените близки, че малко преди да се случи инцидента, започнала да гори самата вишка, която била монтирана върху микробус с врачанска регистрация. На този етап те не знаят дали са били спазени всички условия за безопасен труд и дали е бил проведен задължителният инструктаж на загиналия мъж. В документите от извършената аутопсия е посочена като причина за смъртта тежки черно-мозъчна и гръдна травми.

Сбогуването с него било отложено с ден, за да може майка му да се прибере от Испания, където работи. Починалият има и брат, който е амбициран да направи всичко възможно истината за смъртта на брат му да излезе наяве и виновните да получат справедливо наказание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *