Янаки Стоилов: Оказа се, че няма средства за пенсионерските надбавки от 50 лева

Оказа се, че в бюджета няма средства за допълнителните 50 лв. за пенсионерите и парите за медиците на първа линия

Това каза служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов в предаването „Неделята на NOVA“ по Нова телевизия, предаде Фокус.

„Онзи ден в Министерството на правосъдието, заедно с моите заместници и с няколко ръководители на дирекции сме стояли до тъмно, за да проверим дали могат да се намерят някакви резерви в бюджета. Двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са финансово осигурени за месеци напред – 50 лв. допълнително за пенсионерите и парите за медиците на първа линия, се оказва, че няма такива средства. Средствата трябва да са в държавния бюджет. Тъй като тези средства не са достатъчно в държавния бюджет беше пуснато запитване всяко едно министерство да осигури пропорционално на своя бюджетчаст от тези средства“, каза още Стоилов.

„Подкрепям продължаването на мерките. Не е въпросът всяко министерство колко средства има. Заделихме над 3 млн. лв., които макар и трудно могат да бъдат в момента осигурени, но може да се стигне до критични състояния в определени сектори във връзка с бюджетирането, пак на базата на приетия и некоригиран бюджет в последното Народно събрание“, коментира още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *