Слави Трифинов го съобщи: Ще подкрепим Радев за президент, зад него сме

Лидерът на „Има такъв народ“ И(ИТН) Слави Трифонов даде извънредно изявление във връзка с политическата обстановка у нас. БЛИЦ припомня, че по-рано днес от „Демократична България“ (ДБ) заявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на Трифонов. Същото направиха и от БСП, но поставиха едно условие.

Отказа за подкрепа Трифонов получи и от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ).

БЛИЦ уточнява, че непосредствено след това зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов вбесен обясни защо ДБ и ИБГНИ са „долни политически джендъри“. Малко след това друго от партията на Слави – Станислав Балабанов попиля Христо Иванов, Мая Манолова и Татяна Дончева със снимки.

Утре парламентът трябва да гласува кабинета на ИТН.
„ДБ и ИБГНИ отказаха да подкрепят кабинета ни., Това означачва, че протестът от ГЕРБ и всичко, свършено от ГЕРБ остава в миналото. Сега има лъжи, предателство и лъже и парламента.

Заради това ще се случи следното

Първо – ясно става, че направихме всичко възможно, компромиси и жестове, за да подкрепят ИТН, но това не се случи заради предателството им. Не е тежка тази дума „предателство“.

Ние утре няма да предлагаме за гласуване проектокабинета на ИТН, тъй като ясно заявихме, че без подкпрепата на партиите на протестя няма да предлагаме кабинет.

Второ – това означава, че отиваме на нови избори, защото ние няма да подкрепим останалите партии.

Трето – на президентските избори ИТН ще подкрепи Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се той да спечели още на първия тур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *