Сбъркаха COVID тестовете на над 1300 души. Изкараха ги, че имат COVID-19 по погрешка

Сбъркаха тестовете на над 1300 души. Изкараха ги, че имат COVID-19 по  погрешка - Нова Вест

Проблем с партидата химикали за тестване е причина за грешка, при която са уведомени над 1300 души във Великобритания, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни заради лабораторна грешка.

Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, посочиха здравните власти. Хората, засегнати от проблема, са били призовани да си направят нови тестове и да продължат да се самоизолират, ако имат симптоми. Тази лабораторна грешка е изолиран случай и се разследва, се уточнява в изявлението, предаде Ройтерс, съобщава NOVA.

Британското правителство обяви допълнителни 7 млрд. бр. лири (9,31 млрд. д.) за системата за тестване и проследяване на контакти като част от разшитената програма за масово тестване. Системата бе силно критикувана след поредица сериозни проблеми, възникнали след задействането й по-рано тази година и представители на правителството признаха, че тя не работи толкова добре, колкото се е очаквало. През септември например записите за близо 16 000 положителни случая изчезнаха от системата за няколко дни, заради което се забави проследяването на контактите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *