Румен Радев развали петъка на Бойко Борисов и го удари

Трети ден от посещението на президента Радев в област Смолян - От деня -  БНР Новини

Виждате, че парламентът заработи енергично, разглеждат се важни законопроекти. Трябва да дадем шанс на този парламент. Това заяви президентът Румен Радев.

По думите му има много стойностни предложения, освен Изборния кодекс, които са от новите депутати.

Той призова да се намери консенсус между партиите, които да се обединят върху ясни принципи и приоритети.

„Надявам се, парламентарните сили да бъдат отговорни и да актуализират бюджета. Ще е безкрайно безотговорно в противен случай към милионите български пенсионери и фирми, изправени пред фалит“, каза Радев.

„Започва да се намира правилният тон, а предизборните страсти се уталожват. Имаме нужда от решителни промени, извършени според очакванията на българите, а не според егоистичните виждания на отделните партии“, каза държавният глава.

„Всяка партия решава сама как да организира дейността си и да показва приоритетите си“. Така той коментира действията и по-скоро мълчанието на „Има такъв народ“.

„Имаме пробив в персоналната сигурност и е редно да осъзнаем отговорността си. Имаме петима въвлечени служители в това. Има отговорност на службите и органите, които са в пряко подчинение на МС и по-специално на премиера. Трябва да се търси сериозна отговорност и да има задълбочен анализ“, заяви той относно шпионските скандали у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *