Проф. Асен Балтов: Българи имам лоши новини

Проф. Асен Балтов съобщи лоши новини свъзани с COVID-19 и по точно ваксините.

„Няма достатъчно ваксини и за съжаление това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде.“

За това призна директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред журналисти.

Коментарът си той направи, след като участва в традиционния молебен пред Докторския паметник в София по повод загиналите медици в Руско-турската освободителна война, предаде БГНЕС.

Той се надява, че през март месец ще има допълнителни доставки. Общото заявено количество ваксини е около 550 000 дози. Нищо няма да ни попречи да продължим след това, но сега приоритетни са избирателните комисии, подчерта лекарят.

Балтов обясни, че „зелени коридори“ в момента няма, защото от днес стартира масовата ваксинация на секционните и районните избирателни комисии. Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници, а идеята е максимално бързо до 10 март всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първа доза.

След 21 дни ще бъде поставена втората доза на избирателните комисии и за 4 април се очаква да бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини.

В момента, в който премине първата фаза на ваксинация на комисиите, тогава отново ще бъдат отворени „зелените коридори“, увери проф. Балтов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *