Пламен Друмев е дрогираният джигит, подлудил Казанлък

Очаква се арестът му да бъде удължен

Пламен Иванов Друмев, с “уникалния” профил във фейсбук “Ще ги клатя”, е мъжът, който вчера сутринта беше арестуван при бясна гонка с полицията в Казанлък, научи Флагман.бг.

25-годишният джигит не се подчинил на сигнал за спиране със стоп-палка. Започнала е луда гонка, шофирал е в насрещното, за да избяга. Наложило се униформените да използват стоп-патрони да спрат автомобила. Пламен изоставил колата и опитал да избяга пеша, но е заловен. Стана ясно, че 25-годишният казанлъчанин няма книжка, а зад волана е седнал след употреба на метамфетамин и марихуана.
Гонката е продължила повече от 20 минути и е цяло чудо, че няма пострадали или жертви.

Малко по-късно в социалните мрежи се появи видео, което показва как двама от полицаите удрят 25-годишния мъж. Образувани е дисциплинарно произвоство за нарушение на служебната дисциплина, служителите са отстранени от длъжност, докато тече проверката. Според началника на РУ-Казанлък Христо Петров действията на униформените са неприемливи.

Не така мислят обаче десетки хиляди българи, които защитиха полицаите. В социалните мрежи тече мощна подкрепа, хората се събират и пред сградата на РУ-Казанлък с настояване отстранените служители да бъдат върнати на работа.

Пламен Друмев е криминално проявен. По информация на Флагман.бг проявите му отново са свързани с наркотици – шофиране след употреба на упойващи вещества, разпространение, държание. Очевидно обаче досега му се е разминавало.

В момента 25-годишният казанлъчанин е в ареста, очаква се задържането му да бъде удължено на 72 часа, а след това прокуратурата да поиска от съда рецидивистът да остане зад решетките за постоянно.

Профилът на Пламен Друмев във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *