На 1-ви април властта удължава локдауна?

Скандална новина се появи в мрежата, качваме я без редакторска намеса:

Навръх Деня на шегата 1 април правителството ще удължи тоталния локдаун за поне две седмици. Това съобщи пред 365 Новини източник с контакти в по върховете на властта.

Извънредното положение няма да е само десет дни – от 22 до 31 март, както ни убеждават в момента. Това е незначително за развитието на вируса време, затова и в деня, в който пълният блокаж изтича, хунтата ще обяви удължаване с аргумента, че пикът на заразата не е овладян, обясни нашият читател.

Според него целта е ясна – да бъдем максимално затруднени да гласуваме на изборите на 4 април.

Същото мнение изказа тази сутрин председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. „Хората и браншът са на ръба, финанси няма. Отворихме наново заведенията, което е скъпо, върнахме персонала от провинцията, отново бяха наети квартири“, разкри той.

„Не вярваме, че локдауна ще продължи само 10 дни. Толкова много промени имахме в сроковете досега“, коментира Алибегов.

„Хората не желаят повече да работят в нашия бранш – не зависи от заплатата, която им предлагаме, а кога ще можем да им я изплатим“, завърши председателят на Българската асоциация на заведенията.

Narod.bg припомня – нов локдаун в страната влиза в сила от понеделник, 22 март, заради който затварят десетки браншове. Заведенията отново са част от затягането на мерките, като те пускат кепенци за 10 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *